PadelZwolle OPC
delimiter image

Onderlinge Padel Competitie

Wil je naast het spelen met je vaste padelmaten ook af en toe een meer serieuze wedstrijd spelen tegen andere padeldubbels? Schrijf je dan nu in voor de PadelZwolle Onderlinge Padel Competitie!  De wedstrijden voor de OPC kun je het hele jaar spelen op de tijden die in jullie planning past. Alle informatie over het speelsysteem vind je onderstaand, waarna jullie je dubbel kunnen aanmelden door het invullen van het formulier onderaan deze info pagina.
DE SCHEMA’S KUN JE ALLEEN ZIEN WANNEER JE INGELOGD BENT (dus je moet een account hebben aangemaakt via ‘registreren’).
Inschrijven is GRATIS, en voor de padelbaanhuur in de avonduren en het weekend geldt het gereduceerde tarief van € 21,– (je mag ook je urenkaart gebruiken).
Heb je geen enkele ervaring met padel dan adviseren we je om eerst eens met de padelinstuif mee te doen, of kom eerst een keer kijken, je bent altijd welkom.
Voor verdere informatie zijn we bereikbaar op:

OPC informatie
delimiter image

hoe en wat!

Winnaars
De winnaars worden ieder jaar op 24 juli bekend gemaakt. De beide paddelkoppels die in het weekend voor 24 juli bovenaan in het schema staan, spelen een finale waarin om het kampioenschap van de OPC wordt gestreden.  Er wordt dan gespeeld om de OPC wisselbekers in de drie OPC schema’s.

 • De Onderlinge Padel Competitie heeft 3 verschillende groepsindelingen:

  Dames padeldubbbel
  Heren padeldubbel
  Open padeldubbel (Dames – Heren – Mixed dubbels))

  Het is toegestaan om deel te nemen aan meerdere categorieën.

 • Hoe werkt de OPC?
  Het is mogelijk om koppels die in dezelfde rij van het schema RECHTS van jullie staan uit te dagen, maar het is ook mogelijk om koppels die één trede boven je staan uit te dagen zie dit voorbeeld

 • Nieuwe deelnemers
  Wanneer de OPC van start is gegaan en er melden zich nieuwe deelnemers aan, dan worden deze nieuwe deelnemers linksonder in het schema geplaatst.

 • Voor de OPC wedstrijden betaal je ’s avonds en in het weekend een vast gereduceerd tarief: € 20,– (€ 5,– p.p.) Je mag ook een urenkaart gebruiken voor de padelbaanhuur.

 • Geen partner…?
  Plaats een oproep in één van onze Facebook-groepen, of neem contact op met Marc, wellicht dat hij een paddelpartner voor je weet.

Aanmelden voor de OPC
delimiter image

Spelregels & aanmelden

SPELREGELS

Stappenplan
1. Bekijk op de OPC indeling wie jullie uit willen dagen, volg onderstaande links naar de betreffende padelgroep:
Dames padeldubbbel
Heren padeldubbel
Open padeldubbel.

Deze schema’s met de levels zijn het beste te zien op een groter scherm (PC – Notebook). Op het formaat van een mobiel worden de levels niet weergegeven. Elk level hebben we daarom een eigen kleur gegeven die je ziet wanneer je het plaatje van het dubbel aanraakt.

2. Mail, bel, stuur een Appje naar een ander koppel, of plaats een bericht in de Facebook groep om hen uit te dagen. E-mailadressen en telefoonnummers vind je bij de foto-info van het padeldubbel tegen wie jullie willen gaan spelen.
3. Plan binnen 2 weken een dag en tijdstip waarop de wedstrijd plaats gaat vinden. Mochten de uitgedaagde deelnemers niet binnen 2 weken in de gelegenheid zijn om te spelen, dan wisselen jullie van plaats. In dat geval nemen de uitdagers de plaats in van het uitgedaagde koppel.
4. De uitdagers zorgen voor de padelballen en boeken de padelbaan. De padelbaanhuur wordt gezamenlijk betaald.
5. De wedstrijd duurt maximaal 1 uur. Waarschijnlijk is deze tijd voldoende om een complete wedstrijd te spelen. Bij een incomplete stand, bijvoorbeeld 6-4  4-2, wordt deze stand doorgegeven (willen jullie na onderling overleg 2 uur spelen om de de winst dan mag dat, dan vanzelfsprekend vooraf 2 uur de padelbaan reserveren)
7. Geef de uitslag door aan Marc, dit kan via mail of App.

Uitslagen
Graag de uitslagen binnen 24 uur doorgeven, dan wordt de OPC up-to-date gehouden. Benieuwd naar de uitslagen…? Deze worden weergegeven op de betreffende pagina (Dames – Heren – Open OPC)

Bij verlies:
Als je tot de uitdagers behoort en verloren hebt, dan behoud je dezelfde positie op het OPC schema.
Als je tot de gedaagden behoort en je hebt verloren, dan ruil je met de positie van de uitdagers.
Als je verloren hebt is het niet toegestaan om dezelfde tegenstanders direct weer uit te dagen. Het is de bedoeling dat jullie dan eerst een andere OPC wedstrijd spelen.

Bij winst
Als je tot de uitdagers behoort en je wint, dan ruil je met de positie van de gedaagden.
Als je tot de gedaagden behoort en je wint, dan behoud je dezelfde positie op het OPC schema (en stappen jullie met een big smile op de fiets naar huis).

Niet op komen dagen
Durfden jullie tegenstanders het niet aan en zijn ze niet op komen dagen op het afgesproken tijdstip…?…..dan het gebeurde doorgeven aan Marc. Het koppel dat niet op komt dagen verliest de positie op het OPC schema en start helemaal linksonder in het speelschema en zal de padelbaanhuur moeten voldoen (dat is een harde sanctie, maar we kunnen ons ook niet voorstellen dat je zonder bericht niet komt opdagen).
De afgesproken speeltijd kan uiterlijk 24 uur van te voren worden gewijzigd na overleg met Marc, zodat de gereserveerde padelbaan weer door andere padellers(sters) geboekt kan worden.

AANMELDEN

Schrijf jullie padeldubbel in met onderstaand formulier.

  Upload jullie foto's voor de avatars in het OPC schema: